لوله دارای انواع مختلفی بوده که هرکدام کاربردها و ویژگیهای خاص خود را دارند. لولهها از چدن، مس، فولاد، نیکل، کروم، آلومینیوم و غیره ساخته میشوند که این نوع لولهها علاوه بر استحکام زیاد، در برابر حرارت و گرما نیز مقاوم هستند و همین امر باعث کاربرد چشمگیر آنها در صنایع مختلف شده است. امروز در این بخش قصد داریم کاربرد انواع لوله در صنایع مختلف را برای شما بازگو کنیم.
لولهها به 2 دسته صنعتی و ساختمانی تقسیم میشوند که هرکدام نیز دارای انواع مختلفی هستند. بهعنوان مثال لولههای ساختمانی به انواع لوله مبلی، لوله پلیپروپیلن، لوله گالوانیزه، لولههای چدنی، لولههای پیویسی و لوله پلیاتیلن تقسیم میشود و انواع لولههای صنعتی نیز شامل موارد زیر است:
لولههای درزدار و بدون درز که در صنعت بسیار مورداستفاده قرار میگیرند نیز خود دارای چندین نوع هستند که در ادامه لیست تمامی آنها را تهیه کردهایم تا انتخابی آگاهانه داشته باشید:
ازآنجاییکه لوله درزدار و لوله بدون درز در دسته لولههای صنعتی قرار میگیرند، کاربردهای مختلفی نیز دارند.
لولههای درز مستقیم معمولاً از ورق فولادی دارای ضخامت بالا تولید میشوند. ورق مربوطه به شکل استوانه درآمده و محل اتصال آنها به روشهای مختلف جوش داده میشود. لولههایی که برای تولید آنها از جوشکاری یا درز استفاده شده است، از مقاومت پایینتری نسبت به دیگر لولهها برخوردارند. این نوع لوله در صنایع مختلف و همچنین ساختمانسازی مثل موارد زیر کاربرد زیادی دارد:
لوله سیاه از ورق سیاه یا همان ورق گرم تولید میشود که درعینحال مقاومت بسیار بالا و قابلیت جوشپذیری بسیار مناسبی دارد. مهمترین کاربردهای لوله سیاه را در ادامه میبینید:
لولههای جدار چاهی، همانطور که از نامش پیداست، در عملیات حفاری چاه مورد استفاده قرار میگیرد که دارای دو نوع شیاردار و بدون شیار است که در ضخامت و قطرهای متفاوتی تولید میشود. بهطور خلاصه هدف استفاده از این نوع لولهها جلوگیری از آبدهی و ریزش دیوار در چاههای عمیق است. کاربرد اصلی لوله جدار چاه شامل لیست زیر میشود:
لولههای اسپیرال معمولاً در ضخامت و سایز بسیار بالا تولید میشوند. این لولهها ظاهر بسیار زیبایی داشته و نصب و اتصال آنها نیز ساده است. لوله اسپیرال بیشتر در موارد زیر به کار میرود:
کالوپ یکی از شرکتهای تولیدکننده لوله جدار چاه است که قیمت آن بستگی به ضخامت و سایز این نوع لوله دارد. لوله کالوپ نیز در مصارف زیر بهکاربرده میشود:
لوله بدون درز همانطور که از نامش پیداست، دارای هیچ نوع درز یا جوشی نیست وکه این امر موجب افزایش مقاومت در این نوع لولهها میشود.
لوله مانیسمان، از زمان وارد شدن به ایران تاکنون، توانسته شهرت زیادی را از آن خود کند. قیمت لوله مانیسمان باوجود استقامت و استحکام بالا به نسبت دیگر لولههای بدون درز، بسیار مناسب است. کاربرد اصلی لولههای مانیسمان عبارتاند از:
لولههای گوشت دار صنعتی از جنس فولاد و با ضخامت بالا تولید میشوند که برای جابهجایی مواد در مسافتهای طولانی کاربرد دارند.
لوله آلومینیومی دارای وزن سبک و درعینحال مقاومت بسیار بالایی است. این لولهها خاصیت خمپذیری، جوشکاری و استحکام زیادی دارند و کاربرد آنها بیشتر در موارد زیر است:
در ادامه به بررسی خلاصه کاربردهای انواع دیگر لولهها میپردازیم:
این نوع لوله، شامل لوله گالوانیزه فولادی و لوله گالوانیزه آهنی میشود. کاربرد لوله گالوانیزه نیز را در لیست زیر میبینید:
در این مقاله سعی کردیم شما را با انواع لوله و کاربرد لوله در صنایع مختلف آشنا کنیم. لازم به ذکر است از مؤلفههای اصلی و مؤثر بر قیمت لوله معمولاً سایز، ضخامت، جنس، کارخانه تولیدکننده و در آخر قیمت آهن است.
آهن و فولاد لوله فولادی لوله آسرون قیمت آهن
تعداد نظرات : 0
ثبت نظر
داربستان