دکتر رضا غلام نیا متخصص حوزه سلامت ایمنی و محیط زیست در گفتگو با پایگاه خبری HSE گفت: بخش ساختمان 70 تا 80 درصد فوتی ها را به خود اختصاص داده است که یکی از عوامل آن سقوط است که کارکنان برای ایستادن های خود مثل سکوهای داربست و نردبان پیش بینی کرده اند و دیگری گیر کردن و افتادن بین وسایل گردنده و ماشین آلات است . برخورد با ماشین الات حادثه دیگری است که در حوزه ساختمان افزایش پیدا کرده است .
وی افزود : برق گرفتگی از خطرات مهم دیگر در بخش ساختمان است که معمولا تا حدود 20 درصد کشته های حوزه ساخت و ساز را در بر می گیرد و اگر بتوانیم خطر برق گرفتگی و سقوط و گیرکردن و برخورد بین ماشین آلات را برطرف کنیم تا حدود 80 درصد از تلفات بخش ساختمان کاهش می یابد و این مطلب جدای از بیماری های حوزه ساخت مثل بیماری های تنفسی و افت شنوایی است که این ها هم در حوزه ساخت وجود دارند.
وی تصریج کرد : بنابر جدید ترین آمار اداره کل ایمنی آمریکا یا اوشا بعد از صنعت معدن یا کشاورزی خطرناک ترین شغل کار در مراکز ساختمانی است که به ازای هر100هزار نفر بین 12 تا 13 نفردر سال در این عرصه کشته می شوند
وی یادآور شد : شهرداری ها و سازمان نظام مهندسی مجری کار ایمن در حوزه ساختمان باید باشند و وزارت کار هم نقش متولی را در این بین بازی می کند و می توان گفت در مرحله نخست مالکین ، پیمانکاران ، سازمانها و شرکت هایی که قصد انجام کارهای عمرانی را دارند مسئول مستقیم امور ایمنی کار هستند که اگر قوانین ایمنی موجود در کشور را پیاده سازی کنیم بخش عظیمی از مشکلاتی که در حوزه ایمنی و بهداشت وجود دارد برطرف می شود.
دکترغلام نیا ادامه داد : در کشور ما قوانین ایمنی کار کم نیست ولی مشکل اصلی پذیرش افراد نسبت به قوانین و پیاده سازی قوانین است طبق مطالعه ای که انجام گرفت در زمینه مجموعه قوانینی که در ایران قراردارد نسبنت به مجموعه فوانینی که در اروپا قرار دارد که در کشور ما جاهایی خلاء های قانونی را شاهد هستیم . این مجموعه قوانین کار ویا ورود ماشین آلات جدید یک ساختار جدید را در روند تصمیم گیری را پوشش نمی دهد ویا این قوانین مجموعه جریمه هایی را که براساس قانون پیش بینی شده مبتنی بر تخلفاتی که رخ می دهد نیست.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از حوادث بر اثر نا آگاهی افراد اتفاق می افتد و می توان با آموزش آگاهی مورد نیاز را به افراد بدهیم تا آنها با اصول ایمنی و دستورالعمل های کار آشنا شوند و می توان گفت بحث باور پذیری قوانین نیز اهمیت خاصی دارد که آنچنان مورد توجه قرار نمی گیرد که در این زمینه اهتمام به فرهنگ سازی از سوی متولیان امر می تواند نقش بسزایی در ارتقاء ایمنی داشته باشد.
تعداد نظرات : 0
ثبت نظر
داربستان