کارشناس مسئول بهداشت حرفهای مرکز بهداشت خوزستان گفت: ماهیت برخی مشاغل خطرناک است و نمیتوان عوامل زیانبار و خطرناک را حذف کرد بلکه تنها میتوان عوامل خطرناک را کاهش داد و کنترل کرد تا کارگران کمتر در معرض خطر قرار گیرند.
جلال ملتجی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، با اشاره به محیطهای کاری زیانآور موجود در استان از جمله صنایع نفت، پتروشیمی و فلزات سنگین، اظهار کرد: افت شنوایی و کری شغلی، بیماریهای ریوی و ناراحتیهای عضلانی اسکلتی بیشترین مشکلاتی جسمی است که کارگران با آن مواجه میشوند.
وی با اشاره به مواد قانونی در جهت کاهش حوادث در محیط کار افزود: بنا بر ماده 92 قانون کار، کارفرما موظف است پیش از استخدام یک کارگر، از وی نتیجه یک معاینه پزشکی را بخواهد تا به توانایی وی جهت انجام کار پی ببرد. به عنوان مثال در صورتی که کارگری مبتلا به بیماری صرع بر روی داربست کار کند؛ در صورت ایجاد حمله، امکان سقوط کارگر وجود دارد. بنابراین انجام معاینات پزشکی جهت پی بردن به وضعیت سلامتی پیش از استخدام ضروری است.
کارشناس مسئول بهداشت حرفهای مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: معاینات ادواری کارگران نیز باید به صورت سالانه انجام شود تا بتوان از روند سلامت کارگران مطلع شد.
وی با اشاره به روند ایجاد بیماریهای شغلی عنوان کرد: یکی از مشکلات اینگونه بیماریها این است که بیماری شغلی به تدریج ایجاد میشود و گاه کارگران از بیماری خود اطلاع ندارند و پس از گذشتن زمان زیادی، دیگر بیماری قابل درمان نیست ولی اگر بیماریهای شغلی به موقع تشخیص داده شوند قابل پیشگیری خواهند بود.
ملتجی بیان کرد: جهت پیشگیری از بروز بیماریهای شغلی، توصیه میشود که به طور سالانه معاینات کارگران انجام شود و در کنار آن نیز، کارشناسان بهداشت حرفهای و بازرسان اداره کار با بررسی عوامل زیانآور محیط کار و اعلام این عوامل به کارگران، میتوانند از بروز مشکلات جلوگیری کنند. همچنین لازم است تجهیزات حفاظت فردی و تجهیزات لازم متناسب با شغل، در اختیار کارگر قرار داده شود تا کارگر کمتر در معرض خطر قرار گیرد.
وی افزود: ماهیت برخی مشاغل خطرناک است و نمیتوان عوامل زیانبار و خطرناک را حذف کرد بلکه تنها میتوان عوامل خطرناک را کاهش داد و کنترل کرد تا کارگران کمتر در معرض خطر قرار گیرند.
کارشناس مسئول بهداشت حرفهای مرکز بهداشت خوزستان گفت: بازرسان سالانه جهت بررسی عوامل خطرناک و غیراستاندارد در بخشهای مختلف کارگاهها حضور مییابند تا این عوامل را اندازهگیری کرده و کارگران را از وجود این عوامل زیانبار آگاه کنند.
وی اظهار کرد: 24 برنامه جهت سلامت کارگر و محیط کار وجود دارد که یکی از این برنامهها، طرح کنترل صدا است. در این طرح، بازرسان میزان صدای مجاز در محیط کار را کنترل میکنند و سایر موارد نیز به همین شکل بازرسی خواهد شد.
این کارشناس طب کار با اشاره به ماده 85 قانون کار، عنوان کرد: این ماده کلیه کارگران و کارفرمایان را موظف میکند که به عمل آییننامه و دستورالعملهای وزارت کار و وزارت بهداشت در خصوص بهداشت و سلامت شاغلین عمل کنند و هم کارفرما و هم کارگران هر دو موظف به اعمال و رعایت آییننامهها و دستورالعملها در این زمینه هستند.
وی با بیان اینکه کارفرما موظف است تجهیزات سلامت فردی کارگران را فراهم کند، گفت: در مقابل کارگران نیز وظیفه دارند که این نکات را رعایت کنند و رعایت نکات آییننامهها از سوی کارفرما و کارگر الزامی است و در صورتی که کارفرمایان و کارگران به توصیههای بازرسان عمل نکنند، از سوی قوه قهریه، با کارگاه متخلف برخورد خواهد شد.
کارشناس مسئول بهداشت حرفهای مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: با توجه به این که بیماریهای کارگران و بیماریهای شغلی از نخستین روز کار بروز نمییابد، باید به موضوع آموزش کارگران توجه ویژه کرد و پزشکان را در جریان خطرات و مشکلات کار و شغل قرار داد. بنابراین آموزش یکی از اولویتها است که سطح اطلاعات کارگر و کارفرما در مسایل بهداشتی را افزایش میدهد.
داربست فلزی وطن دوست عضو رسمی اتحادیه در مشهد آماده خدمت رسانی به همشهریان محترم می باشد.نصب داربست فلزي در همه ي مناطق شهر مشهد در سريعترين زمان ممكن
شما مي توانيد در انواع پروژه هاي ساختماني همچون نصب داربست برج ها و ساختمان ها، زيربتن و نصب كفراژ با ما تماس گرفته و از خدمات ما بهره مند شويد.
تعداد نظرات : 0
ثبت نظر
داربستان